Sju av åtte poeng i GHK-potten

Postet av Gloppen Handballklubb den 6. Mar 2016

Etter at fire kampar er ferdigspela i Bergen kan vi juble for at sju av dei åtte poenga som sto på spel, hamna i GHK sine hender.

Damelaget tok sin tredje strake siger då dei slo Sotra 2 med sifra 17-18. Meldingane frå by´n seier at dette var ein klassisk slitesiger. Det ville seg ikkje heilt framover, men til gjengjeld stod dei ein knallkamp bakover. Forsvaret og målvakt Linn Kristin samarbeidde godt og særleg mange gode målvaktsredningar vart avgjerande i dag. GHK veksla mellom å ligge to-tre mål forran og å vere på uavgjort gjennom heile kampen, men klarte heldigvis å kapre alle poenga til slutt.

Med denne sigeren klatra damene til ein gledeleg fjerdeplass på tabellen, men marginane er små kring plassane midt på tabellen, så ingen ting er sikkert før siste kamp er spela.

GHK-damene har no fire kampar att denne sesongen, tre i Trivselshagen og ein på bortebane mot Jotun.

Herrane møtte eit lag frå Sotra som var omlag totalt endra frå førre møte. Det vanlege laget var byta ut med spelarar frå 2.divisjonslaget til Sotra, noko som skapte litt større utfordringar for karane våre, men som samstundes gav god trening til kvalikkampen om opprykk.

Sotra 2 tok sin fyrste siger for sesongen i då dei slo Eid. I dag låg dei lenge ann til å ta sin andre siger, for GHK-gutta låg litt bakpå heile den fyrste omgangen. Dei var ikkje heilt vakne. Stillinga var 15-11 til Sotra 2 til pause. Noko måtte gjerast.

I pausa fekk GHK justert litt, og sjølv om dei låg litt bakpå i byrjinga av denne omgangen og, tok dei etter kvart innpå. Det vart gjort ein del feil framover, men forsvaret satt godt, noko som resulterte i siger til GHK, 25-29.

No gjenstår kun to kampar av serien denne sesongen. Neste helg kjem Os til Trivselshallen og 2. april vert serien avslutta mot veteranane frå Norrøna, også det i Trivselshagen. Før sesongen avsluttast med kvalikkampar om opprykk til 2.divisjon.