Høgdramatisk då 16-årsgutane slo Stryn i dag

Postet av Gloppen Handballklubb den 6. Apr 2014

I dag vart det så spennande og dramatisk som berre handball kan vere, då gutane våre slo Stryn i Regionsluttspelet. Sluttresultatet vart 19-18 til våre gutar etter at Ole Kristoffer redda straffe i siste sekund. Puh!!

Nøgde gutar og trenar etter siger mot Stryn

Men før dette klimakset av ein handballkamp hadde vi møtt vinnarane av Hordalandsavdelinga dagen før.

Gloppen - Gneist 15-40
Første kampen var mot Gneist. Eit svært godt lag som var fleire hakk for store for våre gutar. Med det aggresive 3-2-1 forsvaret til Gneist vart det gjort mange feil i angrep, som resulterte i mange rushmål til motstandaren. I etablert forsvar klarte gutane seg bra, men når sluttsignalet gjekk stod det 40-15 til motstandaren.

Gloppen - Stord 21-30
Neste motstandar var Stord. Dette var eit lag med ein spelestil som passa oss mykje betre. Vi hang godt med gjennom heile kampen, men på utover i andre omgang brende vi for mange straffer og klare målsjangsar og tapte til slutt 30-21.

Preben Indrebø vart kåra til banens beste spelar med heile 11 mål.

Gloppen - Stryn 19-18
Så var det siste kamp i sluttspelet. Det skulle avgjerast kven som kom på sigerspallen av Stryn og Gloppen. Gloppen gjekk raskt opp i ei 3-målsleiing, og heldt den gjennnom størstedelen av omgangen. Bakerst stor Håvard kjempegodt mellom stengene og bidrog sterkt til at vi heldt på leiinga. Stryn måtte ta timeout tidleg i første omgang for å finne ut av korleis dei skulle stoppe våre gutar.

Dette såg ut til å hjelpe og til pause leia dei med to mål.

Vi hadde på ingen måte gitt opp. Problemet i første omgang var at vi skaut for dårleg på klare sjangsar og var einige om å rette på dette til andre omgang.

Stryn starta best og var oppe i 4 målsleiing på det meste. Men så starta "Sindreshow". Sindre Flatjord (8 mål) som før kampen hadde blitt heidra som månadens tallent for februar kvitterte med ein praktomgang når det gjaldt som mest. I tett samarbeid med ein annan prisvinnar, "årets talent", Preben (6mål) var dei ein konstant trussel mot Stryn.

Sakte men sikkert henta dei inn leiinga til Stryn, og når stryningane fekk fleire utvisningar nytta vi høvet til å stikke ifrå.

Så gjekk vi inn i dei dramatiske sluttminutta. Vi brende ein del sjangar framme som gjorde at Stryn kom tilbake i kampen og med 1 minutt igjen var stillinga 19-18 til Gloppen. Vi feila i angrep og Stryn hadde ballen. Rett før tida gjekk ut vart Stryn idømt straffe. Tida vart stoppa og på tavla stod det "4 sekund att av kampen".

Ole Kristoffer som hadde stått ein praktomgang skulle no ut i duell med ein Stryning.  Signalet går og skotet kjem-REDNING- returen kjem tilbake i henden på skyttaren som no lobbar ein perfekt lobb. Før lobben dalar i mål lyder sluttsignalet og vi har vunne. Eit fulltalleg publikum og spalarane kan juble for endeleg seier over Stryn.

Men dette var verkeleg ein -lagsiger. Forsvarsspelet desse karane viste fram i dag er noko av det ypperste underteikna har sett i 16 årsserien på lenge. Marius Moritsgård og Jon Andreas Kornberg saman med dei to overnende prisvinnarane utgjer eit imponerande midtforsvar. Når så vingane våre nekta motstandaren plass vert det tungt for motstandaren. Bakerst er vi velsigna med to solide målvakter og GHK si framtid ser stadig lys ut.