Vi ligger nummer 3

Postet av Gloppen Handballklubb den 9. Feb 2014

Denne helg har været en ordentlig manndomsprøve med 2 lokalopgjer i 3. divisjon og en G20 kamp mod Florø. 20 GHK spillere var i aksjon og sikrer 6 poeng til klubben.

Det hele starter lørdag kl 14 mod Eid der vi har revansje tilgode. Gutta kommer godt fra start og går op i 4-0 ledelse. Vi er raskere i alle spillets faser og Eid har store vansker med at komme inn i kampen. Paulen er solid i mål mens Arild og Ørjan binder forsvaret godt sammen. Efter hvert slipper vi oss lidt ned og Eid kommer til enkle afslutninger. Ved stillingen 9-6 tager vi time-out og får aftalerne i forsvaret til at sidde. Rocky, Ørjan og Sander hærjer med Eid. De sidste 9 minutter vinder vi 8-2 og går til pause med 17-8 ledelse.
2. omgang starter efter planen Eid kommer ud i 5:1 forsvar og vi spiller høje baller ind til Bjørn Magnus og øker ledelsen til 19-8. Ghk toget kører i fuld fart frem til 22-11 der Arild får en meget hård 2 minutter. Vi mister lidt konceptet og brænder mange skudd frit for mål. 5 minutter før slut er det nesten spænnende ved 27-23 men gutta holder nerverne i ro. Eid får direkte rødt og 2 minutter i slutfasen og vi vinder 29-25. Idag var der klasse forskel på laga. Runar Åmot alias Rocky var banens bedste.

Klokken 17 er det Florø i G20 som gester trivselshagen. Daniel, Lauritz, Preben, Odd Martin, Håvard og Petter havde siddet over H3 kampen og Åsmund spiller begge kampe pga meget god fysisk form. Vi har med 4 gutter 16 spillere: Sindre Flatjord, Jon Andreas Kornberg, Eirik Hovstad og Marius Moritsgård som skal prøve sig mod lidt tøffere motstand. Kampbilledet var meget lik H3 kampen med betydelig raskere balltempo hos GHK. De kommer ligeledes foran 4-0 hvilket giver unggutta tru på siger. Åsmund bygger spillet godt opp og de to Førde gutta, Håvard og Preben, knuser til fra hver sin sideback. Odd-Martin får det til at fungere på streken og GHK siger fra. Efterhvert er det G16 som er i fleretal på banen og 15 årige Marius spiller meget solid på strek fremover og bakover. Sindre har ikke brug for mere end 30cm luke for at komme alene med keeper og vi leder fortjent 14-6 til pause. I andre omgang går Preben amok og knuser Florø nærmest på egen hånd 9 mål på 12 forsøk. Meget bra spil bakover gjør Preben til toppskorer, man of the match og MVP. Preben havde, tidligere på dagen, fået månedens talentpris og viste at dette var rette valg.

Søndag kl 16.45 møder vi Stryn som vi har haft mange drapelige bataljer med. Lagene følges ad i begyndelse. Vi kommer til gode chancer men en blanding af stang ud og dårlige afslutninger gjør at Stryn tager ledelsen fra midten af første omgang. Vi kommer opp på 2 mål, 10-8, men Stryn drager fra til 14-10 ved pause. I pausen aftaler vi mere kontant forsvar og bedre afslutninger fremme. Paulen havde sin plan som gikk ud på at stenge målet. De første 12 minutt af omgangen er en magt demonstration af Paulen. 10 redninger på 11 forsøk, fører til at vi vender kampen fuldstændig og pludseig leder 15-19. Bakspillerene til Stryn har mistet mye af troen på sig selv og vi cruiser ind til sejer. Bjørndalen sitt guld var helgens største prestasjon, men GHK gutta kommer ikke så langt ned på listen. Ørjan scorer 11 mål på 15 forsøk men det rækker ikke til man of the match når Paulen har 27 redninger af 34 skud og vi snur 14-10 pausestilling til 21-27 siger.