Historisk bra sesongopkjøring

Postet av Gloppen Handballklubb den 26. Aug 2012

Fredag 24/8 kom Sotra sitt herrelaget til gloppen. Sotra slutter fjordårets 2. div på en flott 6. plads og må dermed siges at være favoritter til treningskampen. Lagene har mødtes i de to foregående sesoner i 2. div hvor begge lag har vundet heimekampene, så dermed skulle det ikke være helt umuligt at spænde ben for storebroder fra 2. div.

Lagene følges ad i begyndelsen til stilling 6-6, begge lag har gode skyttere og keepere. Efter 10 minutter får GHK sat forsvaret bedre end Sotra og rykker lidt fra. Når de store gutter Jonken-FT bygg-Lillebjørn-Eddy står på 2'er og 3'pladser er det vanskelig at finde hullet i muren. Edvin må have pause pga for lite matinntak uken før kampen og de unge krefter og Arild viser muskler. Efter de første 20 minut er stillingen 10-8. GHK sætter fart og er ved at glide fra omkring 30 minutter spilt, men der skifter Trond Førde Eriksen sig ind for Sotra og knapper ind et par vigtige mål. Landslagsspilleren fra vm 2008 har fortsat nogle esser i ærmet. Stillingen 10 minut før slutt er 25-21 og vi glæder os over flot modtak og skoring af Osmund Vereide og gode finter af Runar Aamot, som har skiftet klub fra Florø og nok kommer til at skore mange mål i gloppentrøjen. Vegard Sælen hænger ud hele midtblokken til Sotra og keeper er chanceløs. Sotra kommer lidt nærmere til slut men sejren er aldrig rigtig i fare og GHK vinder 30-28 i spændende og seværdigt opgør.

Lørdag 25/8 stod på treningsturnering i Ørsta. I løbet af natten havde road runner fået spysyke, Moritzen måtte jobbe pga Sandane dagene og Jonken var forhindret, så vi stiller med få bakspillere. Når Edvin får lårhøne i første kamp mod stærke Ålesund tynnes det ud i rækkerne. Det bliver til to tab mod Ålesund og Ørsta men igen viser de unge sig frem med initiativ og selvtillid. Især kampen mod Ørsta lå og vipper 7 min før slut ved stilling 18-14 der vi har 2 rushmulighedder for at komme på 18-16. Vi nytter ikke mulighederne og Ørsta vinder. Sidste kamp mod Bergsøy spiller vi uden press og løber fra sunnmøringerne og vinder 29-15 og afslutter god treningshelg 1 måned før sessonstart. Mundal er tilbake i GHK trøjen og viser periodevis storspil begge vejer. Det ser meget lovende ud foran årets sesong i 3. division.