Fantastisk, jenter!!!

Postet av Gloppen Handballklubb den 7. Mar 2014

I ein "triller" av ein handballkamp i damene sin 3.div i Trivselshallen i kveld, kunne GHK gå jublande av bana etter å ha knekt NHHI iløpet av dei to siste minutta av kampen.  Sluttresultatet vart 28-26 til GHK, etter at NHHI leia 17-15 til pause.  Dagens spelar på heimelaget var lagkaptein Irene Slagstad, som drog dei andre med seg til ein formidabel laginnsats som resulterte i siger over tabelltoer og opprykksrival NHHI.

Status før kveldens kamp var at NHHI låg på andreplass med 16 poeng, medan GHK låg på fjerde med 13 poeng.  GHK mangla i tillegg 3 sentrale spelarar av ulike grunnar, så utgongspunkt for poeng kunne vore betre.

Kampen starta i høgt tempo med vekslande leiing, men med GHK som det førande laget på bana.  Flotte mål av Elise H Hansen, Eli-Anne Birkelund og Guro Tennefoss, gjorde at GHK heile tida hang godt med i kampen. I tillegg treff sjølvsagt toppskårar Ragnhild Ryssdal både frå distanse og på straffer.  Likevel klarer NHHI, anført av sin storskårar Anne-Lise Akeberg med totalt 10 mål i kampen, å tilrive seg ei tomålsleiing fram mot pause(17-15)

Guro skårer frå strek

Andre omgong er mykje lik den første, lenge. NHHI klarer å halde seg frå 1 til 3 mål føre.  Etter 15 min av andre omgong noterer vi oss ei flott kantskåring av Ingvild Slagstad som reduserer til 21-23.  Også Elisabeth Vollstad Hansen skårer eit flott mål frå kant like etterpå.  Irene Slagstad treff krysset, og Elise H Hansen kriger inn nok ei redusering.  Når klokka runder 24 min utliknar Ragnhild på straffe til 25-25.  I tillegg "herjer" evigunge Eli-Anne Birkelund på strek med fleire avgjerande skåringar når det koker som verst.  Når det er to min att av kampen syner tavla 26-26.  Så skårar Ingvild Slagstad nydeleg frå kant, før Rita Monteiro redder ein 100% sjangse frå NHHI, som igjen fører til at Eli-Anne Birkelund kan punktere kampen frå strek.