Er GHK spøgelset tilbake?

Postet av Gloppen Handballklubb den 27. Nov 2011

Gutta skulle til Bergen der de for første gang havde favorit stemplet på sig. Før denne helg havde GHK 7 kampe og 3 sejre mens Stord stod noteret for 7 kampe og 0 sejre. Edvin Øygard fyrer kanona

Kampen går i gang og GHK herrer er steget foran modspillerene. Jens Christian åbner ballet og Jonken følger efter. Skuddet til Jonken var så tungt at både keeper, en forsvarer og ballen blev liggende på gulvet. Ole Martin er sikkerhed selv på rush og vi ligger på 1-2 måls ledelse hele første omgengen. Kampen er meget fair spillet, men dommeren deler ud 2 minutters udvisninger ifleng til fustration for begge lag. Der er klar overvekt af udvisninger til GHK. Stord klarer i denne fasen ikke at udnytte overtalssiktuationerne og trener er i rimeligt humør. Til pause leder vi 11-13 takket være mange gode redninger til Paulen.

Dagens mann, Bjørn Magnus Nystad riv seg laus og set inn eit av sine mål.

Andre omgang starter helt efter planen 2 rush og GHK leder 11-15. Stord spilleren planter ballen i ansigtet på Bjørn Magnus og til alles store overraskelse får Bjørn Magnus 2 minutters udvisning for dette. Stord spilleren medgiver han var ikke bort i mig og om der skulle dømmes noget måtte det have været angrebsfejl. Dømt er dømt Stord kommer på 13-15 i det undertal. Det må siges at Bjørn Magnus ikke har fået 2 min på 4 år før denne kamp og nu altså 2 på rappen. Rett efter får Edvin sin andre 2 min og det er nu det begynder at gå fejl vej. Vi kan ikke risikere rødt kort på Edvin og han må bytte forsvar angreb, et bytte, som Stord udnytter til at sætte fart og spille sig igennem midten. Denne fase taber vi 10-1 og stord leder 21-16. Trener og spillere havde mistet konceptet og alle presterer under niveau. Ret skal være ret vi er elendige i den fase, men jeg er meget i tvivl om, dette kunne have sket uden at Stord havde fået drahjælp fra dommeren. Til dommerens forsvar må siges at den ene dommer fik strek så mestparten af andre omgangen blev spillet med 1 dommer. Bjørn Magnus spiller sesongbedste og bliver dagens spiller med 6 scoringer. Man efterfølgende lure på om GHK spøkelset er tilbake eller om dommerne hjalp det frem en sidste gang og vi ikke kommer til at se det igen.

Dagen efter venter Fyllingen/Bergen 2, på papiret en betydelig stærkere modstander. Trener gjorde det han kunne for at gutta skulle nullstille sig før kampen. På Peppes betiller han en stor pebber steak og glæder sig til 400gr oksekjøtt, poteter og grønsager! But little did he know pebber steak is a pizza... are you kidding me?

Fyllingen kommer som lyn og torden de første 10 minutter og leder 4-0 og 7-1, men så mister de pusten og GHK kommer ind i kampen. De to lag følges resten af omgangen ikke mindst pga meget flot forsvarsspil og solid indsat af Roger Nordal mellem stengerne. Fremme har især Vegard og Jens Christian dagen. Pausestillingen er 14-8 og GHK kommer bedst fra start i 2. omgang og tager ind på til 16-12 og 2 min til Fyllingen. Overtallet greier vi ikke at score på og Fyllingen rykker fra igen. Gutta matcher fyllingen i 50 minutter men 7-1 forspringet greier vi ikke at tage ind. Dommer Stig Tore Anthun skryter af GHK forsvar efter kampen og siger der ikke var hjemmel for en eneste 2minutters i forbindelse med taklinger eller regulert forsvarsspil. GHK får bare 2 gule kort i hele kampen og 1x 2 min for krangling på streken der både fyllingen spiller og Edvin må sætte sig og køle af lidt. Ørjan Sundal spiller bra begge veje og bliver belønnet med sin første scoring i 2. div.

Jens Christian fighter bra og binder forsvar sammen på midten. Han scorer 5 mål fremover og viser tydeligt at han er en af de bedste spillere født i -93 på vestlandet.

Roger Nordal bliver man of the match med mange redninger.

Vi glæder os til at tage imod Åsane, et af toplaga i divisionen kommende søndag 4/12 kl 15.00 i Fort Firdahallen. Med hjælp fra tribunen skal vi kunne matche favorilaget fra Bergen i 2 x 30 minutter og kunne klare en lille sensation. Staldtips 31-30 til GHK.