Kortreist Håndball

Postet av Herrar 3.div den 1. Nov 2015

Som innflytter har jeg merket en annerledes stemning, både i spillergruppa og i samtale med andre Gloppere jeg har snakket med denne uka. Lokaloppgjør mot Eid stod på søndagsmenyen i Trivselshallen. Dette er noe mange har både gledet seg til, og gruet seg til.

Kampen i seg selv var neppe et sportslig høydepunkt for de sportslig kulinariske historiebøkene. I store perioder manglet det tempo og besluttsomhet i begge ender av banen. Dette fører til at Eid henger godt med til forretten. I pausen får vi justert en del i forsvar noe som fører til at vi sakte men sikkert siger i fra når hovedretten serveres. Bytter i mot slutten hvor vi slipper til fleire av de unge talentfulle guttene våre gjør at Eid setter inn en liten sluttspurt, men seieren var aldri truet.

Erfaring er ikke noe man har, men noe man får. Det er viktig for fremtiden at de unge guttene får slippe til og høste erfaringer rundt hva de trenger å jobbe med i hverdagen for å kunne ta en plass på seniornivå. At seiersmarginen derfor blir mindre er et ledd i spillerutviklingen. Seier med 4 mål gir 2 poeng, det gjør også seier med 10 mål...

Så en titt bak resultatet:

Lokaloppgjør lever sitt eget liv. Det er ikke gitt at det alltid er favorittene eller det beste laget som går seirende ut av slike dueller. Følelser, rammer rundt kampen og selvsagt tidligere erfaringer spiller inn og kan få selv den mest sinndige og gode spiller litt i ubalanse. Det er ikke lett å fokusere på arbeidsoppgaver og kontroll på følelsene når man akkurat har tapt en duell, eller misset et skudd mot spillere du kjenner godt. Ekstra ille er det å svelge jubelen fra motspillerne når de scorer, og lysten til å rette det hele med en "quick fix", en rask avslutning, en tidlig duell når man kommer i angrep kan bli stor, men resultatet ikke alltid like godt.

Elles har vi hatt en nedadgående kurve rundt fokus på GRUSE og trening. Varierende oppmøte og andre aktiviteter har forstyrret treningshverdagen de siste ukene. Dette i kombinasjon med lokaloppgjørenes egenart kan også være en grunn til at vi i dag ikke har en helt optimal prestasjon. Nå venter en uke med fokus på kvalitet i treningen før vi setter kurs sydover mot Bergen førstkommende helg...

GRUSE!

Daniel
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.